Neue Messe München

Erhverv, messecenter


Neue Messe München er et ca. 1.000 m langt bygningsanlæg, organiseret omkring en 650 m lang og 36 m bredt grøn akse, kaldet Atrium, som fungerer som fordelingsareal og pauseområde. Atriet flankeres på begge sider af 11 meter høje forbindelsesbygninger. Mod vest er der anlagt en vandpark i forbindelse med indfaldsvejen til den nye bydel. Hovedindgangen, kongrescenter og adm. bygning er placeret med facaden mod søen. For hver ende af atriet er der placeret en indgangsbygning med servicefunktioner. Til hver indgang er knyttet en U-banestation hhv. Messestadt West og Messestadt Ost.

Neue Messe München fik i 1. byggeafsnit opført 12 haller på hver 11.000 m².
Hallerne er placeret omkring et 600 m langt haveanlæg (Atrium). Adgang til hallerne sker fra forbindelsesbygningerne, de er desuden forsynet med rullende fortove. Hallerne har et frit spænd på 72 m, hvilket muliggør en meget fleksibel indretning tillige med et storslået udtryk.

Konstruktion bevirker, at hallen let kan opdeles i længderetningen, og at det er let at orientere sig. Tagfladen er beklædt med Kalzip og der er desuden integreret 38.000 m² solceller. Endvidere er tagfladen forsynet med kvadratiske ovenlys/røgventilation i regelmæssigt mønster.

 

Bygherre: Messe München GmbH, Tyskland.

1. præmie i international konkurrence.

 
 
foyer-West.png
 
 
nordwestansicht.png
 
 
505-767.png
 
 
SP22-Hallenspiegelung-ret.png
 
 
16-Messehalle.png
 
 
Eingang_West.png
 
 
 
 
hal.png