Et unikt bygningsanlæg til undervisning og forskning inden for idræt og kropskultur. Bygningen er sammensat af geometriske grundformer, så der opstår dynamiske rumligheder. En semitransparent ribbeskærm tegner centralrummets cylinderform - en arena for kropslig udfoldelse. Det cylindriske rum kan opdeles ved hjælp af en hejsevæg af gummi. Rotunden er indskrevet i et kvadrat med lavere lofthøjde, der anvendes til ophold, undervisning, depoter m.v. Dobbelthøje trappezoner skaber optimal kontakt og dagslys til underetagen.

Spring- og løbebaner markeres arkitektonisk som en høj smal bygningsdel, der er placeret asymmetrisk i kompositionen. Sandgrav, måtteområde og klatrevæg er placeret for enderne af denne bygningsdel. Bygherre: Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger.

 

Vinderprojekt i indbudt konkurrence. Totalrådgivning.

Præmieret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse.

Vist i Arkitektur DK.

 

 
 
 
D-01.png
 
 
D-18_red.png