Nærheden - Nyt springcenter

Idræt, Kultur


BBP har udformet projekt til et nyt springcenter på 2500 m² i byområdet Nærheden. Vores vision har været at skabe en bygning, der er indbegrebet af de to bevægelser - spring og klatring. 

Hvordan ser en bygning ud, der bogstaveligt talt er tænkt ud af boksen til disse to discipliner? Springets natur er det horisontale tilløb, afsættet og selve springets sinus kurve op og ned. Bygningens længdesnit er skabt ud fra denne bevægelse, den lange flade bagkrop, der skyder sig ud af bakken, og kulminerer  lige som springet i den høje del mod syd, ud mod det åbne landskab. Det horisontale underbygges af, at hele stueetagens facade mod nord, øst og vest er udført som et stort glasparti hvor gymnasterne, der venter på at springe kan se ud på naturen mod øst, forpladsen og campus mod vest, og ud mod stien og skolen mod nord, gennem den indvendige glasvæg. Kun sydfacaden er lukket, så når man skal koncentrere sig om springet og løbe, så sker det mod en lukket og rolig baggrund.

Springgravene ligger ikke på en lang række, som normalt men forskudt. Det gør at vi kan få en åben depotzone i trekantede område omkring porten i sydfacaden, og få en dynamisk form og afslutning af bygningen mod syd, der mere signalerer klatrebjerg end sportshal.

Klatrevægge er ofte udført af trekantede plader, der giver en bevæget form, der udfordrer klatrerne. Dette har været det andet udgangspunkt i formgivningen af denne bygning: at lave en bygning hvor hele dens overflade er tænkt til udvendig og indvendig klatring, som var det et bjerg, der ligger i landskabet, hvor man kan klatre op på bjerget fra alle sider. 

Taget er dækket med plane metal pandeplader med en mat malet overflade. Udvendigt er taget er opbygget med undertag med krydsfinerplader, så det er muligt at skrue klatregreb på hvor som helst i klatreområderne.

 

Totalentreprisekonkurrence med Dansk Halbyggeri.

 
 
 
D-01.png
 
 
 
D-17.png
 
 
D-05.png