Greve Botilbud

Bolig


Boliger med socialt samvær.

Vinderprojekt i indbudt projektkonkurrence

Projektet er udformet ud fra ønsket om at skabe trygge og rolige rammer for beboerne, med den rette balance mellem privatliv og fællesskab.
Livet på Greve Botilbud skal kombinere de hjemlige kvaliteter med en ny tilværelse med værdighed, og trivsel og mulighed for socialt samvær. Boliggrupper uden institu­tionspræg, attraktive gennemlyste fællesarealer er centrale mål. Her skal være plads til individualitet, tilbud og aktiviteter, som kan stimulere krop og sjæl, samt mulighed for at indgå i nye fællesskaber.

Behovet for et roligt miljø imødekommes ved at skabe ro for sanserne. En enkel, værdig og smuk arkitektur med enkle virkemidler, rolige linjer og overflader i en kvalitet som patinerer med ynde, og gode dagslysforhold er væsentligste parametre i formgivningen for at skabe bedre livskvalitet for beboere og personale.

Husets tunge og beskyttende ydre facade i genanvendte og rustikke tegl står i kontrast til et venligt og beskyttende indre gårdrum i bløde og varme materialer. Gårdhaven holder udefrakommende fysisk og visuel støj ude, og har beplantning, som kan stimulere sanserne

Der er adgang til boligerne inde‐ og udefra. De 12 boliger i stueetagen har egen adgang udefra via små forhaver mens boligerne på 1. sal har adgang via trapper, som betjener lejlighederne 2 og 2. Den sekundære indgang fra gangarealet er markeret med en lille niche for at blødgøre overgangen fra det private til det offentlige. 

Boligen kan fungere som et-rumsbolig eller opdeles i to, så soveafdeling og sofa og spiseafdelingen adskilles med let demonterbar skydedøre mellem soveværelse og stue.

Mennesker med autisme har i lige så høj grad som andre mennesker forskellige ønsker og behov og skal kunne indrette sig individuelt. Stuen har gode proportioner, så fleksibel indretning er mulig og personlige ønsker til indretningen kan imødekommes. Projektet rummer ialt 24 boliger samt fællesfaciliteter, administration, ialt 1950 m².

 


Ingeniør: Rambøll. Bygherre: Greve Kommune.

 
B 01-S1290943 kopier.png
 
gaard_02.png
 
 
 
Design
 
bolig_have_03.png
 

En enkel, værdig og smuk arkitektur med enkle virkemidler, rolige linjer og overflader i en kvalitet som patinerer med ynde, og gode dagslysforhold er væsentligste parametre i formgivningen for at skabe bedre livskvalitet for beboere og personale.

 
bolig_03.png
iso_new.png