Tietgens Ærgrelse

Bolig


BBP Arkitekter har medvirket til projekteringen af et nyt byhus på hjørnet af Frederiksgade og Store Kongensgade. Bygningen er udformet i samarbejde med Tony Fretton Architects fra London. BBP har lige fra start indgået i en tæt dialog med TFA om projektets udformning og har bistået med myndighedsforhold, projektering, opfølgning og tilsyn. 

Der etableres 200 m² erhverv i stueetage og 10 boliger på 90 - 110 m²på de øvrige etager.

Den nederste etage benyttes til galleri eller butik, mens de øvrige etager indrettes til boliger. På øverste etage etableres en penthouselejlighed med balkon hele vejen rundt og en tagterrasse med have.

Bygningen tilpasser sig på varieret vis kvarterets mange forskellige proportioner og særkender. Der er valgt et moderne, men klassisk formsprog, hvor proportioner og dimensioner er udviklet som et transformeret spejlbillede af Meldahls bygning over for. 

Materialeholdningen og farverne afspejler et ønske om at tilpasse sig Frederiksstaden og dens fine palæer. Eksempel på indpasning af nybyggeri , der går i dialog med omgivelserne, så der dannes karakterfulde nye helheder.

Byggeriet er præmieret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse. 

 
interioer_rum med udsigt.jpg
 
 
eksterioer_fra frederiksgadejpg.jpg