Borren - Idrætskulturhus

Kultur, Idræt


Borren - Idrætskulturhus

Borren var i middelalderen en "borg" i Odsherred - en klynge stenhuse omkring en central gårdsplads, hvor borgerne rykkede sammen i tider med uro og fare. Nu er Borren byens samlingssted til forskellige aktiviteter på tværs af generationer, både aktive og tilskuere. Borren er blevet symbolet på sammenhold og fællesskab blandt Højbys borgere.

BBP har været arkitekt og totalrådgiver på det nye idrætskulturhus "Borren" i Højby. Borren rummer idrætsfacliteter, café, dansesal, skydebane, fitness, street kultur mv. Anlægget er udformet som en overdækket landsby, med 6 mindre volumener placeret omkring en central arena. Projektet er udviklet i tæt dialog med byens engagerede borgere og myndigheder. 

De 6 murstensvolumener har en størrelse, der tilpasser sig Højbys etplanshuse og får det store bygningsanlæg til at fremstå med menneskelig skala tilpasset konteksten. Mellemrummene mellem murstenshusene danner en attraktiv zone med nicher til uformelt ophold, leg og aktiviteter , både inde og ude. Boldbanen i midten er forsænket ½ meter, hvilket skaber siddepladser hele vejen rundt. Overalt i kantzonen er der kig til banen og de grønne arealer udenfor.

Den centrale arena er udført med en elegant hvidlakeret stålkonstruktion, der står i fin kontrast til de tunge murstenshuse. Den højt placerede glasfacade over centralrummet er forsynet med matteret glas, så man undgår blænding og direkte solindfald. Glaspartierne mellem  murstenshusene er klart glas, så bygningen fremstår transparent og inviterende

 

Areal ialt 3.200 m2. Bygherre er Odsherred Kommune. Støttet af Den A.P. Møllerske Fond og Lokale- & Anlægsfonden.

 
Borren aften 04-S1000500 kopier.png
 
BORREN interiør 04-S1000558.png
 
 
BORREN interiør 05C-S1000574 19-9 alternativ.png
 
 
H 021-S1000126 kopier.png
 
 
Borren aften 03-S1000524 kopier.png
 
 
H 010-S1000147 kopier.png