Korsgadehallen

Idræt, Kultur

Bygningen udgør en "indre byfælled" med plads til mange forskellige aktiviteter på samme tid. Håndboldbanen udgør det centrale høje rum til de pladskrævende aktiviteter, mens andre funktioner såsom kampsport, dansesal, fitness-område, cafe m.v. er placeret omkring centralrummet. Baneniveauet er forsænket en etage, indgangsniveauet med cafe er placeret i gadeniveau. Fra indgangsniveauet fører en bred trappe til nedre niveau. Trappen kan anvendes til uformelt siddeophold. Rummets huleagtige karakter understreges af de knækkede stålbjælker, der skaber et uformelt og dynamisk udtryk.

Ståldragerne markerer desuden de forskellige trappeindsnit, der giver dagslys i hallen. Hele anlægget er delvis nedgravet og fremtræder som en ca. 8½ m høj græsbeklædt bakke i gårdrummet. Det har været vigtigt, at kunne etablere denne nye facilitet uden at fratage beboerne et rekreativt friareal. I stedet for en flad græsplæne skabes et bakkelandskab til anderledes leg og ophold. Vinderprojekt i team entreprise. Partnering. Samlet areal 3.500 m².

Københavns Kommune, Lokale- og anlægsfonden.

Publiceret i Arkitektur DK, 8 - 2006

Publiceret i a+t Civilities 1, Spanien 2007

Publiceret i A10, jan/feb - 2008

 
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-021.png
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-003.png
 
 
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-027-RED.png
Korsgadehallen, Thomas Petri 006.jpg
 
 

Fra indgangsniveauet fører en bred trappe til nedre niveau. Trappen kan anvendes til uformelt siddeophold. Rummets huleagtige karakter understreges af de knækkede stålbjælker, der skaber et uformelt og dynamisk udtryk.

 
 
 
Korsgadehallen, Thomas Petri 008.jpg
 
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-011.png
 
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-002-RED.png
 
 
Korsgadehallen,-Thomas-Petri-012.png