Remiserne - Enghavevej

Kultur, Idræt


Samlingssted for street kultur.

De gamle remisehaller på Enghavevej er transformeret til et samlingssted for street kultur, så som street-basket, break-dancers, parcour og DJ-skole, for Københavns kommune. Desuden etableres nye faciliteter til AFUK (Akademiet For Utæmmet Kreativitet) og AMOC (Akademiet For Moderne Cirkus).


Streetkulturen er opstået i de amerikanske storby ghettoers gader og forladte bygninger. BBPs designstrategi for ombygningen har derfor været, at bevare og underbygge stemningen af rå og forladt remisehal mest muligt. Væggene er ikke blevet malet, værn er i rå jern, gulve er asfalt og beton, alt sammen noget der gør hallerne mindre institutionelle, billigere i udførelse og åbne over for de unges egen udsmykning med maling, graffiti og klunsede møbler.

 

Mod gårdspladsen er hallens facaden blevet åbnet med tre store glasporte. Om sommeren parkeres portene i vandret position på den udvendige side, og danner derved en overdækket zone, der kan bruges til scene for musik etc, så forbindelsen mellem ude og inde styrkes mest muligt. Haller er opdelt i to klima zoner. De store rum for street-sport opvarmes kun til 15 gr. Glasbygningen med kontor og DJ-skole ligger inde i den store hals 15 gr zone, og kan opvarmes yderligere til normal temperatur.

 


Bygherre: Københavns Ejendomme. Totalrådgivning.

IAKS AWARD Special Price, 2013

 
 
Gård_interaktion copy.jpg
 
StreetMekka_outside copy.jpg
 
 
 
Design
 
 
Streetmekka_Camilla_Vang_16122012 copy.jpg
 
 
Glasbro copy.jpg
 
 

To af de gamle remisehaller på Enghavevej er transformeret til et samlingssted for street kultur, så som street-basket, break-dancers, parcour og DJ-skole, for Københavns kommune.

 
 
 
P1020784.JPG
 
_MG_0654 copy.jpg
 
 
 
tbg_c3.jpg
 
P1020794 copy.jpg