Bølgen Børnehave

Læring


Udvidelse af børnehave i Solrød

Det eksisterende børnehus Bølgen skal udvides til det dobbelte. Det var kort fortalt opgaven i den indbudte arkitektkonkurrence vi vandt for Solrød Kommune i 2017.

 

Vi brugte den klassiske BBP tilgang med at finde det særlige i det eksisterende, bygge videre på dette, så man får en ny helhed, hvor det nye fremhæver kvaliteterne i det eksisterende. Byggerier fra to epoker, der afspejler samme idé.

Så hovedidéen er at fortsætte rækken af de karakteristiske parcelhuse, der ligger side om side som en bølge,  så de tre tage bliver til syv, hvis bølgende underside kan opleves når man går på tværs gennem den samlede daginstitution. På den måde bliver Bølgen til bølgen.

De nye bygningers kantzone mod uderummet udformes med skiftevis legealkover på den indvendige side og træverandaer på den udvendige side.

Zonen imellem længebygningerne fungerer som beskyttede lege områder, der kan overdækkes med solsegl.

Inde i bygningen arbejdes der med ovenlys, der skaber en solplet på gulvet, eller afskærmes med stofrør, så det skaber steder og rum i rum.

 

Bygherre: Solrød Kommune

Totalrådgivning: BBP Arkitekter

Ingeniør: Okholm

Færdig 2019.

 

 

IMG_8801x.png
 
 
 
IMG_8804xx.png
 
ISO-KANTZONE_02-01.png
 
Situationsplan.png