Hillerød Vest Skole - Ålholm

Læring


Hillerød Vest Skole afdeling Ålholm er blevet transformeret og udbygget, så den lever op til vor tids pædagogiske krav til et moderne læringsmiljø med tværfaglig undervisning og fokus på bevægelse. For at imødekomme den nye folkeskolereform om heldagsskole etableres desuden helt nye faciliteter til lærearbejdspladser, lærerværelse, administrationsfløj m.v.

Vi har skabt et nyt og attraktivt dobbelthøjt langt centralrum, som binder alle funktionerne sammen”. Det velbelyste atrium forsynes med en række fritstående, rumstore elementer: Læringstrappe, scene, pædagogisk læringscenter, IT-laboratorium, læselounge samt ”open learning” med nicher til gruppearbejde. Det etableres:

- Nyt åbent administrations- og ledelsesområde med mødefaciliteter
- Sammenhængende højt centralrum med læringstrappe og scene
- Fleksibilitet og åbenhed i basislokaler
- Samanvendelse af lokaler til SFO og indskoling
- Nyt Pædagogisk Læringscenter og læselounge ovenpå
- Nyt IT-laboratorium, som fritliggende træbeklædt boks
- Nye faglokaler til håndværk og design samt musik
- Etablering af attraktive lærerarbejdspladser og nyt lærerværelse

Administrationen udformes med store glaspartier ud mod fællesarealet og placeres tæt på hovedindgangen. Centrum i anlægget markeres af en cirkel i gulvet, som er placeret mellem hovedindgangen, scenen og læringstrappen. Det centrale areal kan opdeles vha. gardiner, så forskellige rumligheder og læringssituationer kan etableres fleksibelt.

Der er gennemført en brugerdialog med bygherre, skolens ledelse og forskellige personalegrupper. Fokus på bæredygtigt materialevalg og energioptimering. Samlet areal: 8300 m²


Bygherre: Hillerød Kommune

 
 
IMG_1481 copy.jpg
 
 
IMG_3978.jpg
 
IMG_3969.jpg
 
 
 
IMG_3974.jpg
 
view 2.jpg
 
pj-3801.jpg
 
IMG_3962.jpg