NIBS - Ny skolebygning

Læring


BBP har tegnet en ny skolebygning 11.000 m², der skal rumme udskolingen samt en idrætshal. Ideen er at skabe en bygning, der orienterer sig mod Fælleden og som har udgang til terrasser på alle niveauer. Hver terrasse har sin særlige kvalitet og aktivitet - idrætsparken, læsehaven, køkkenhaven, forsøgshaven, gaden, observatoriet m.v.

Bygningen er udformet med henblik på at tilvejebringe et fleksibelt og fremtidssikret læringsmiljø, hvor der er plads til individuel fordybelse og fælles aktiviteter i forskellige rumligheder. Et gennemgående centralrum giver dagslys dybt inde i bygningen og betyder, at elever og lærere oplever, at de er en del af et større fællesskab på tværs af årgange.

Bygningen er fleksibel i opbygningen med bærende runde betonsøjler og -dæk samt stabiliserende kerner. Facade og skillevægge er lette og kan udskiftes/ flyttes, hvilket sikrer maximal fleksibilitet. Facaden består af gennemgående bånd med profileret aluminium samt glasbånd med både klart glas og emalit. Samlet budget 215 mio.

 

Totalentreprisekonkurrence med Enemærke & Petersen.

 
view_c_FINAL_FLAT.jpg
 
NIBS_view_c_FINAL_FASE_2.jpg
 
 
NIBS_view_t_FINAL_FASE_2.jpg
 
 Design
 
 
 
view_a_FINAL_FLAT.jpg